Home » Over ons

Over ons

De oorsprong van ons familiebedrijf ligt in de jaren 70, waar de watersport floreerde en de  glastuinbouw op de Uiterweg terug liep door schaalvergroting. Langzamerhand gingen kwekerijen dicht en kwam daar “boeier lui” voor terug (oud Aalsmeers voor een watersporter).

De naam de Boeier komt voort uit familiebedrijf

Dus nee, onze naam is niet gerelateerd aan een Boeier zeiljacht zoals velen denken, al kunnen wij deze prima stallen en onderhouden! Na een aantal jaar op de grote zeevaart en wat omwegen kwam mijn vader Gerrit van Driel op het idee om een haven te beginnen. Door de veranderde markt konden hij een stuk grond aan de Uiterweg in Aalsmeer kopen. Gelegen bij de prachtige Westeinder plassen, dichtbij steden zoals Amsterdam en andere recreatiegebieden zoals de Kaag.

Na het toenmalige tuinbouwbedrijf een flinke transformatie te hebben gegeven, konden ze omstreeks 1976 open voor bedrijf. In de beginjaren waren er veel recreatielandjes wat altijd voor een hoop gezelligheid zorgde. Daarnaast was er een ruime winterstalling voor schepen tot 20 ton.

In de tijd die volgde zijn er door de veranderde markt veel wijzigingen doorgevoerd. Zo zijn wij eind jaren 80 begonnen met schilderwerk in eigen beheer. De meeste landjes zijn veranderd in boxen en is een groot schiphuis gebouwd doordat de vraag hier voor toe nam.

Achtergrond in scheepstimmerwerk

Ikzelf, Jaap van Driel ben in 2011 aan het roer gekomen. Voordat ik de jachtwerf overnam heb ik eerst enkele jaren een scheepstimmerbedrijf gehad. Daardoor bieden wij sinds die tijd ook timmerwerk aan en kunnen wij samen met wat onderaannemers een totaalpakket aanbieden.

In het jaar dat ik het bedrijf van mijn vader overnam heeft hij nog een nieuwe moderne winterstallingsloods gebouwd welke volledig geïsoleerd is. In de jaren die volgden hebben we doorgepakt. Zo zijn alle steigers vernieuwd. De oude winterstallingsloods gerenoveerd, de oude asbest golfplaten zijn ingeruild voor nieuwe geïsoleerde platen waar door het meeste vocht tot het verleden behoord. Electra is aangepast naar deze tijd en NEN gekeurd.

Ook behoort de hellingbaan van mijn vader tot verleden en beschikken we nu over een 20tons boten lift. Hier kunnen we ook met meer met vaste bokken werken, wat zeker voor diepgaande schepen wel zo prettig is. Ook kunnen door de komst van de lift masten strijken een schepen met een staande mast uit het water halen voor inspectie.

Prachtig team van vakmensen

We doen ons best om met deze aanpassingen mee te gaan in de huidige tijd en hopen deze lijn door te zetten. Ons team bestaat uit Martin die al velen jaren voor ons het meeste schilderwerk verzorgd en daarnaast helpt met stallen van de boten. Ruben helpt met de stalling, schilderen en het haven onderhoud. Daarnaast werk ik zelf op bijna alle vlakken zoveel als mogelijk mee.

Contact opnemen

Dank voor uw interesse in onze jachtwerf. Wij willen u graag van dienst zijn.

Voor vragen en/of advies kan u altijd contact met ons opnemen.

 0297 – 329 815
 06- 53 97 92 07
info@jachtwerfdeboeier.nl

Als botenliefhebber wil ik dat mijn houten boot ieder jaar weer in de winter goed onderhouden wordt in de stalling van Jachtwerf de Boeier.

Ik vertrouw volledig op Jaap zijn geweldige vakmanschap voor bootonderhoud en ook zijn professioneel persoonlijk advies.

Marcel Olislagers

Eigenaar, Positive Branding